شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید تزریق واکسن آنفلوانزا را فراموش کنیم؟
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان | افطار و سحر، چی بخوریم؟ چی نخوریم؟

  • کد خبر: ۱۵۶۸۹۳
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
بایدها و نبایدهای وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان | افطار و سحر، چی بخوریم؟ چی نخوریم؟
در این مطلب مهم‌ترین مسائل تغذیه‌ای را که باید در ماه‌مبارک رمضان به آن توجه داشته باشیم، با هم مرور می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ معمولا یک‌هفته‌ای که از ماه مبارک رمضان می‌گذرد، بدن به شرایط جدید عادت می‌کند، ولی اگر در این ده، یازده روز روزه‌داری همچنان با این موضوع مشکل داشته‌اید، باید در خوردوخوراک‌هایتان بازنگری کنید. البته مسائل دیگری مانند نوع فعالیت، خواب و سلامت جسمانی هم در این موضوع تأثیرگذارند که ما امروز قصد نداریم به آن‌ها بپردازیم. در ادامه فقط مهم‌ترین مسائل تغذیه‌ای را که باید در ماه‌مبارک رمضان به آن توجه داشته باشیم، با هم مرور می‌کنیم.

افطار

پیشنهاد‌های دم افطار

  • چای کم‌رنگ یا آب‌ولرم
  • غذا‌های سبک و پرانرژی مانند عسل، خرما، شیرگرم، فرنی و شیربرنج
  • یک صبحانه  سبک مانند نان و گردو و پنیر کم‌نمک
  • غذا‌های رقیق و معتدل مانند سوپ، آش و حلیم

ممنوعیت‌های دم افطار

  • یکی‌کردن وعده افطار و شام
  • پرخوری و مصرف غذا‌های حجیم
  • مصرف خوراکی‌های نفاخ و غلیظ
  • مصرف نوشیدنی‌های قندی و گازدار
  • مصرف غذا‌ها و خوراکی‌های چرب یا شیرین مانند زولبیا و بامیه
  • مصرف خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های سرد و‌تر مانند هندوانه

اضافه وزن‌ها
افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است میزان دریافت موادغذایی خود را به نسبت دیگر روز‌های سال ۲۰ درصد کم کنند.

۵۰ تا ۶۰ گرم
مصرف ۵۰ تا ۶۰ گرم مواد قندی برای روز‌های روزه‌داری کفایت می‌کند که شامل مصرف زولبیا و بامیه نیز می‌شود.

بدون سحری هرگز
با وجود نزدیکی زیاد وعده‌های افطار و سحر، نباید سحری را حذف کرد. این ضرورت برای روزه‌اولی‌ها و سالمندان بیشتر است.

۱.۱ برابر
به ازای هر لیوان آبی که خورده می‌شود ۱.۱ برابر آن آب از دست می‌رود. پس بهتر است در وعده‌های افطار و سحر زیاد خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مدر مانند چای پررنگ و هندوانه مصرف نشود.

۸ لیوان آب
دست‌کم هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر باید نوشیده شود.

افطار تا سحر

پیشنهاد‌هایی برای شام

  • آب، دمنوش‌های انرژی‌زا، دوغ کم‌نمک، آب‌میوه‌های طبیعی و آب صیفی‌جاتی مانند هویج
  • میوه و سبزیجات خام
  • شربت‌های نگهدارنده آب مانند خاکشیر، تخم شربتی، تخم‌بالنگ و شربت سکنجبین
  • آجیل و تنقلات سالم
  • انواع عرقیات گیاهی خنک مانند کاسنی، بیدمشک و شاتره

ممنوعیت‌های پیش از سحر

  • مصرف تنقلات و خوراکی‌های کم‌ارزش مانند چیپس، پفک، ساندویچ‌ها و فست‌فود
  • مصرف قند‌های مصنوعی و شیرینی‌ها
  • مصرف زیاد میوه‌ها و خوراکی‌های مدر مانند هندوانه، چای پررنگ و قهوه

۳ واحد میوه
حتما بین وعده‌های افطار تا شام، دو تا سه واحد میوه باید مصرف شود تا در پایان ماه رمضان دچار کمبود انواع ویتامین‌ها نشویم.

مواد پتاسیم‌دار
مصرف غذا‌هایی که پتاسیم زیادی دارند مانند سبزیجات دارای برگ سبز تیره به بازگرداندن انرژی از دست رفته روزه‌دار کمک می‌کند.

۷  عدد
خوردن هفت‌عدد گردو نیاز روزانه بدن به بسیاری از مواد معدنی را تأمین می‌کند، ازاین‌رو بهترین گزینه برای مصرف در وعده افطار و تأمین انرژی موردنیاز روزه‌داران است.

میوه‌های خشک خیسانده
مصرف برگه‌های هلو، زردآلو، انجیر و آلو بخارا یکی دو ساعت بعد از شام به پیشگیری از یبوست در طول روزه‌داری کمک می‌کند.

خورشت‌های آب‌دار و کم‌نمک
خورشت‌های آب‌دار و کم‌نمک بهترین انتخاب برای وعده شام و سحری هستند.

سحر

پیشنهاد‌های سحری

  • غذا‌های سرشار از پروتئین مانند تخم‌مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات
  • موادغذایی پرفیبر مانند سبزیجات و میوه‌ها نظیر کاهو، هویج، کرفس، خیار و لوبیاسبز
  • پخت غذا‌ها به صورت بخارپز یا آب‌پز
  • مصرف نوشیدنی‌ها با فاصله نیم‌ساعت از غذا

ممنوعیت‌های سحری

  • مصرف غذا‌های سرخ‌کردنی و چرب مانند کوکو، کتلت و گوشت سرخ شده
  • مصرف خوراکی‌های حاوی قند زیاد، مانند انواع نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا
  • پرخوری و پرنوشی به‌ویژه چای
  • مصرف غذا‌های پرادویه و پرنمک مانند سوسیس، کالباس، فلافل، خیارشور و ترشیجات
  • خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->