انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان | افطار و سحر، چی بخوریم؟ چی نخوریم؟

  • کد خبر: ۱۵۶۸۹۳
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
بایدها و نبایدهای وعده‌های غذایی ماه مبارک رمضان | افطار و سحر، چی بخوریم؟ چی نخوریم؟
در این مطلب مهم‌ترین مسائل تغذیه‌ای را که باید در ماه‌مبارک رمضان به آن توجه داشته باشیم، با هم مرور می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ معمولا یک‌هفته‌ای که از ماه مبارک رمضان می‌گذرد، بدن به شرایط جدید عادت می‌کند، ولی اگر در این ده، یازده روز روزه‌داری همچنان با این موضوع مشکل داشته‌اید، باید در خوردوخوراک‌هایتان بازنگری کنید. البته مسائل دیگری مانند نوع فعالیت، خواب و سلامت جسمانی هم در این موضوع تأثیرگذارند که ما امروز قصد نداریم به آن‌ها بپردازیم. در ادامه فقط مهم‌ترین مسائل تغذیه‌ای را که باید در ماه‌مبارک رمضان به آن توجه داشته باشیم، با هم مرور می‌کنیم.

افطار

پیشنهاد‌های دم افطار

  • چای کم‌رنگ یا آب‌ولرم
  • غذا‌های سبک و پرانرژی مانند عسل، خرما، شیرگرم، فرنی و شیربرنج
  • یک صبحانه  سبک مانند نان و گردو و پنیر کم‌نمک
  • غذا‌های رقیق و معتدل مانند سوپ، آش و حلیم

ممنوعیت‌های دم افطار

  • یکی‌کردن وعده افطار و شام
  • پرخوری و مصرف غذا‌های حجیم
  • مصرف خوراکی‌های نفاخ و غلیظ
  • مصرف نوشیدنی‌های قندی و گازدار
  • مصرف غذا‌ها و خوراکی‌های چرب یا شیرین مانند زولبیا و بامیه
  • مصرف خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های سرد و‌تر مانند هندوانه

اضافه وزن‌ها
افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است میزان دریافت موادغذایی خود را به نسبت دیگر روز‌های سال ۲۰ درصد کم کنند.

۵۰ تا ۶۰ گرم
مصرف ۵۰ تا ۶۰ گرم مواد قندی برای روز‌های روزه‌داری کفایت می‌کند که شامل مصرف زولبیا و بامیه نیز می‌شود.

بدون سحری هرگز
با وجود نزدیکی زیاد وعده‌های افطار و سحر، نباید سحری را حذف کرد. این ضرورت برای روزه‌اولی‌ها و سالمندان بیشتر است.

۱.۱ برابر
به ازای هر لیوان آبی که خورده می‌شود ۱.۱ برابر آن آب از دست می‌رود. پس بهتر است در وعده‌های افطار و سحر زیاد خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مدر مانند چای پررنگ و هندوانه مصرف نشود.

۸ لیوان آب
دست‌کم هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر باید نوشیده شود.

افطار تا سحر

پیشنهاد‌هایی برای شام

  • آب، دمنوش‌های انرژی‌زا، دوغ کم‌نمک، آب‌میوه‌های طبیعی و آب صیفی‌جاتی مانند هویج
  • میوه و سبزیجات خام
  • شربت‌های نگهدارنده آب مانند خاکشیر، تخم شربتی، تخم‌بالنگ و شربت سکنجبین
  • آجیل و تنقلات سالم
  • انواع عرقیات گیاهی خنک مانند کاسنی، بیدمشک و شاتره

ممنوعیت‌های پیش از سحر

  • مصرف تنقلات و خوراکی‌های کم‌ارزش مانند چیپس، پفک، ساندویچ‌ها و فست‌فود
  • مصرف قند‌های مصنوعی و شیرینی‌ها
  • مصرف زیاد میوه‌ها و خوراکی‌های مدر مانند هندوانه، چای پررنگ و قهوه

۳ واحد میوه
حتما بین وعده‌های افطار تا شام، دو تا سه واحد میوه باید مصرف شود تا در پایان ماه رمضان دچار کمبود انواع ویتامین‌ها نشویم.

مواد پتاسیم‌دار
مصرف غذا‌هایی که پتاسیم زیادی دارند مانند سبزیجات دارای برگ سبز تیره به بازگرداندن انرژی از دست رفته روزه‌دار کمک می‌کند.

۷  عدد
خوردن هفت‌عدد گردو نیاز روزانه بدن به بسیاری از مواد معدنی را تأمین می‌کند، ازاین‌رو بهترین گزینه برای مصرف در وعده افطار و تأمین انرژی موردنیاز روزه‌داران است.

میوه‌های خشک خیسانده
مصرف برگه‌های هلو، زردآلو، انجیر و آلو بخارا یکی دو ساعت بعد از شام به پیشگیری از یبوست در طول روزه‌داری کمک می‌کند.

خورشت‌های آب‌دار و کم‌نمک
خورشت‌های آب‌دار و کم‌نمک بهترین انتخاب برای وعده شام و سحری هستند.

سحر

پیشنهاد‌های سحری

  • غذا‌های سرشار از پروتئین مانند تخم‌مرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات
  • موادغذایی پرفیبر مانند سبزیجات و میوه‌ها نظیر کاهو، هویج، کرفس، خیار و لوبیاسبز
  • پخت غذا‌ها به صورت بخارپز یا آب‌پز
  • مصرف نوشیدنی‌ها با فاصله نیم‌ساعت از غذا

ممنوعیت‌های سحری

  • مصرف غذا‌های سرخ‌کردنی و چرب مانند کوکو، کتلت و گوشت سرخ شده
  • مصرف خوراکی‌های حاوی قند زیاد، مانند انواع نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا
  • پرخوری و پرنوشی به‌ویژه چای
  • مصرف غذا‌های پرادویه و پرنمک مانند سوسیس، کالباس، فلافل، خیارشور و ترشیجات
  • خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->